MMMM

Jag är hemma i Stockholm efter en virvlande dag och ett helt jävla omtumlande halvår. Ett år på uni. Sex månader i bästa lägenheten med bästa roomisarna. Ett år på gott och ont, skratt och tårar, fest och baksmälla, mys och middagar och så helt plötsligt sitter jag här på min mjuka säng hemma i villan. Ingen här förutom katten. Har ju inte ens grannar här i skogen. Så här själv har jag inte varit på ett år. Hur stört?

Ska försöka samla mina känslor. Kan kännas som att jag redan varit hemma i dagar, veckor, aldrig åkte till Spanien när jag i själva fall varit hemma i fem timmar. Sover på denna.

Sushi & Hunger Games

HEJ. Nu har jag haft en jättebra kväll! Började dagen med att göra en exemplariskt presentation och avslutat vårt stora slutprojekt. Efter gick vi ut på frukost för att fira. Skippade stranden när jag kom hem och satt i en AC-lägenhet med Johanna hela dagen. Vi såg trehundra avsnitt Outsiders, jag gjorde klart min tidning tills imorgon och så skrattade vi åt Martinas oanständiga bilder från alla utekvällar. När Martini kom hem drog vi iväg och åt sushi och sedan på kvällsbio. Såg Hunger Games såklart, hehehe. Andra gången för mig men när det bara kostar €6 är det så värt det. Nu är vi hemkomna och jag ska spendera hela natten med mitt Media Kit tills imorgon för att få det perfekt. Så blir det när man unnar sig en trevlig kväll under en utav de sista dagarna här i Barca.

kvällens trio

MIDSOMMAR

Hej! Vad som händer just nu:

1. Midsommarkransar och tre tjejer vita klänningar gör spanjorer oroliga.
2. Min kusin kryper och jag kommer åka dit i sommar no matter what.
3. Jag är lite för full på rosévin och cider för att veta mitt eget bästa. Men tydligen kan alla finskar svenska. Vilket betyder att jag gjort bort mig större delen av det gångna året.
4. PUSS GLAD MIDSOMMAR ♥

djur.

Igår var vi som sagt på zoo. Vädergudarna var på gott humör och höll ett behagligt men mulet klimat hela dagen vilket var perfekt för att inte ha för lata djur. Det var sjukt stort! De hade varenda liten jävla apsort som finns så vid slutet av dagen var jag relativt trött på apor. Och fåglar. Fåglar är så jävla meningslösa. Men det var kul! Vi såg en delfinshow på Katalanska, stod två centimeter från en pingvin med en rymningschans i ögonen och jag såg en panter!!! Det har jag faktiskt aldrig gjort. Trots att jag lärde mig så sent som förra året att det inte är ett eget djur, bara en pigmentstörning hos vissa djur. Typ albino fast tvärtom.

Idag har vi legat på stranden hela dagen och sedan kom jag hem och stupade. Vaknade nu, vid elva. Inte helt ok. Ska slänga ihop en middag och sedan sätta mig och plugga (som jag borde gjort för fyra timmar sedan). Besitos på er.

bild by Johanna, min ärkefiende (se förra inlägget). Fast vi ska gå på bio i veckan ändå

Zoooooom

Idag är det mulet och vi ska gå på zooooo! Hurra! Lovar att inte gå in till några vargar.

kladtjej (och supertöntig)

Slutskolprat

Holaaaaa! Jag fattar inte att jag gått klart mitt första uni-år om en vecka? Helt sjukt vad fort det gått! Idag presenterade vi första draften av vår slutpresentation, gick väl bra förutom att vi pratade dubbelt så länge än som var tillåtet haha. Lite fail på den. Annars skippade jag stranden idag, och satt istället med vårt andra slutprojekt i publishing. Vi gör varsin tidning, och förutom att det är väldigt pillrigt för en perfektionist som jag är det sjukt roligt! Försöker fixa klart så mycket som möjligt så jag hinner med andra roliga saker i veckan. Vill ligga på stranden och bli brun igen, gå på zoo, se The Hunger Games igen då min besatthet nått sin maxgräns (läst ut böckerna och funderar på att sörja eller börja om igen tills jag kan alla utantill), se de sista fotbollsmatcherna och umgås med Johnny som är i Barca denna vecka. Sen är det ju midsommar på fredag. Första midsommar jag är utanför Stockholms skärgård och jag är helt vilsen. Vi får väl se vad Barcelona har att bjuda på.

OJ nu gjorde nyss inbytte Navas ett rätt skapligt offside-mål och Shakira hoppar på läktaren av glädje. Peppade upp min kväll också :) Vamos España!

HAHA ja

Weee

Fantastiskt skön dag igår! Lämnade in min final folder i journalistiken – vilken lättnad. Kom hem och firade med att släpa med Johannis till stranden. Inte varit där på två veckor så det var mys! Förutom att jag brände mig. Oruti. Vi köpte med hamburgare från Kiosko hem, var inställda på att ha missat första halvlek av matchen men den har blivit framskjuten pga åskoväder (och pga att vi skulle hinna hem). På kvällen gick vi ut till en bar i Gotico, Dusk och såg Sverige-matchen. Den blonda trion som är vi hördes mest (bara) i hela baren. Skrek som fiskmåsar och idag har jag ont i halsen. Hamna i semi-slagsmål med ett par vidriga britter hanns också med innan vi tog taxi hem och somnade med Saltkråkan på.

Nu har vi varit ute på morgonpromenad. Vi skulle köpa vatten och kom hem med: cola, chips, choklad, baguette och en stor mongo-vattennudel Johanna köpte. Oklart vad hon ska ha den till. Nu ska vi släpa oss ner till stranden, jag tar med alla mina anteckningar så jag kan vara duktiga tjejen och plugga. Oklart hur bra det kommer gå men vi håller oss positiva.

igår sportade jag polotop och favoritörhängena. matchat med en flaska rosé på sportbaren, hehe…

and it’s hard to dance with the devil on your back – so shake him off

Jag är klar med journalistiken för imorgon! En stor sten är lyft från mitt hjärta och nu ska jag fira med nachos och cava. Glad.

Och on top off that vann mitt älskade Spanien fotbollen och favorit-Torres gjorde 2 av de 4 målen. Jätteglad.

Dessutom har jag tredje boken i Hunger Games-serien som ebook nu. Kan alltså läsa från iPhonen vart jag än går. Superduperunderbartglad.