Hotel W

W-Hotel-Barcelona

Om ni inte har något att göra en söndag i Barcelona är mitt tips följande: hoppa in i en taxi som tar er till Hotel W på stranden. Ta hissen upp till 26e våningen för den finaste utsikten ni någonsin varit med om. Bli bjudna på sushi och cava och lite senare vodkadrinkar i vipen och dansa benen av er.

För så var min söndag och den var bäst! Älskar W. Nu ska jag ut och springa av mig lite energi och sedan p-l-u-g-g-a. Sista inlämningen fredag, GLAD!

cupcakes och hjärtan

bild-1

Efter dagens måsten var urklarade gick vi och fikade på superduperübersöta konditoriet Cup & Cake. Det var inrett som ett stort dockskåp med vita stålstolar och rosa brödroster som detaljer på träborden. Det låg på en minigata som jag inte är helt säker på vart den låg så jag vet egentligen inte varför jag lägger denna i kategorin “tips” för det är ju ett rätt kasst tips då ingen kommer hitta dit men men. Jag tog iallafall en brownie cupcake och en kaffe som jag fick ett hjärta dekorerat i. #sågulligtsåjagkräksnästan.

Nu nu nu ska jag börja jobba i InDesign så att jag har något att visa upp för nästa vecka. Sedan ut på prommis i vårt nya område. Besoooos.

Pink Peony

Idag var jag med tjejerna på minispadag. Vi tog en pedikyr på Pink Peony, en väldigt fräsch och fin salong mitt på Passeig de Gracia. Det var superlätt att boka, bara att mata in när man ville komma och vad man ville göra på deras hemsida och så fick man en bekräftelse dagen efter. Salongen var jättefin och tjejerna som jobbade där supergulliga! Vi valde alla ett korall/orangerött somrigt lack och fick njuta av uppfräschning, peeling och en fantastiskt massage med en varm handduk på fossingarna. Kostade 40 euro och alla deras behandlingar finns på hemsidan. Väldigt prisvärt! Hade aldrig fått en liknande behandling för under 700kr i Stockholm.

KLING

På C/Banys Nous 14 i området Barri Gotic här i Barcelona ligger en av de sötaste butikerna ni någonsin kommer stiga in i om ni besöker den. Den heter Kling och är en blandning utav ett eget märke och ett par inköpta de är återförsäljare för. Det gulliga med butiken är att de ger känslan av att man är inne i en gammaldags vintage-butik, i och med att de endast har en av varje plagg hängandes ute samtidigt, och skorna är staplade på golvet i likhet med en second hand-affär. Stilen är lite 50-tal med korta vippiga klänningar, prickar och rosetter. Helt klart värt ett besök bara för upplevelsen och de gulliga tjejerna som jobbar där! Plusset i kanten var den gulliga tavlan som tog upp en hel vägg, översållad med bokstavsmagneter så man fick bilda och skriva egna ord. Vi skrev “brunch club” och våra initialer.

Ovanför kassan hänger en neonskylt med texten “All you need is blah”. Vi debatterade en stund vad de menade med det.

<3

La Rosa Negra

Nere vid Urquinaonas metro-hållplats, på Via Laietana 46 ligger den mest färgsprakande av mexikanska resturanger som kan tänkas. Så fort man kommer in slås man av den festliga och mysigt genuina Mexico-känslan trots att man är mitt i Spanien. Lamporna är i regnbågens alla färger från kornblå till orange, väggarna går i mörkrosa med dekorativa blommor och vid sidan av trappan pryds en hel vägg i prydligt uppradade flipflop-skor. Restauranten heter La Rosa Negra och är nästan ett måste om man besöker Barcelona och börjar bli lite trött på ständiga bocadillas till lunch och tapas/pinchos/paella till middag. De har en pollo con cacao vilket är kyckling med chokladsås som jag var lite för feg att prova sist men som är deras mest kända och uppskattade måltid. Annars har de såklart standardmenyn från landet under USA. Quesadillas, tacos, nachos med all tänkbar fyllning och tillbehör. En varning utfärdas dock för lätt och billig berusning – då en mojito endast kostar 3 euro.